Poczwórny hamburger z poczwórnym serem i 8 tysiącami kalorii, papierosy bez filtra i normalna coca-cola - takie specjały serwuje restauracja "Atak serca" z USA. Każdy klient, który waży powyżej 160 kilogramów może dożywotnio tam jeść za darmo
Restauracja "Atak serca" w Arizonie wygląda jak sala operacyjna,właściciel restauracji wygląda jak lekarz a potrawy serwują zgrabne kelnerki przebrane ze pielęgniarki. Klienci do jedzenia zakładają szpitalne fartuszki.
Jedzenie serwowane w lokalu może doprowadzić do śmierci - albo przynajmniej pod skalpel kardiochirurga. Właściciele "Ataku serca" zachęcają do tycia - każdy, kto nabierze masy w lokalu i będzie ważył 160 kg lub więcej, może jeść za darmo każdego dnia.
Specjalnością restauracji jest poczwórny hamburger z poczwórnym serem i 8 tysiącami kalorii, papierosy bez filtra i coca-cola.
MOJĄ PASJĄ JEST JEDZENIE.Zwiedziłem ponad 30 krajów .Nie tylko wiem,jak potrawy smakują,ale też wiem w jaki sposób są przyrządzane.Wszędzie uczę się gotowania.I uczę jak przyrządzać i marketing żywności.W Pl MY PASSION IS FOOD.I visted 30+ countries-learning about food and it's preparation .I teach others about world food not only I know how it taste , but how to prepare it, and how to market it.Wherever I travel I take cooking lessons.Lived in USA -35 yrs.
Speak pipe
22.7.10
21.7.10
Zupy
Rosół wołowo drobiowy-zacznij gotować w zimnej wodzie,bez soli,włóż obrumienione mięso skrzydełek ½ skrzydełek ½ pokrojonych ogonów wołowych 1kg mięsa na 4 l wody.Kiedy zagotuje się zmniejsz ogień na miganie i zbierz szumowiny.1 godz przed podaniem wrzuć umyte warzywa pokrojone w duże kawałki-w ten sposób będziesz miał warzywa na sałatkę lub warzywa al dente na zupę.
Gdy ugotowany z buraków barszcz stracił kolor i wygląda mało apetycznie, zagotowujemy go, zestawiamy z ognia i wrzucamy surowy, obrany i ponacinany głęboko w cienkie płatki surowy burak. Po 2-3 godzinach barszcz odzyska kolor. Przed podaniem silnie go podgrzewamy, ale nie gotujemy.
Krupnik najlepiej posolić po ugotowaniu, wtedy nie ściemnieje.
Rosół jest najsmaczniejszy wtedy, gdy gotujemy go z trzech rodzajów mięs. Może to być np. kawałek kury, gicz cielęca, szponder.
Zbyt wodnistą zupę możemy zagęścić, dodając do niej trochę puree ziemniaczanego z torebki lub surowy starty ziemniak. Smak zupy nie zmieni się.
Zupa jarzynowa będzie bardziej zawiesista, jeśli zagęścimy ją zmiksowanymi gotowanymi jarzynami.
Zupę solimy pod sam koniec gotowania, kiedy wszystkie składniki są już miękkie. Jeżeli zrobimy to za wcześnie, możemy zupę przesolić; sól pozostanie bowiem w wywarze, a warzywa, zbyt twarde, nie wchłoną soli i pozostaną bez smaku.
Zupy i rosoły gotowane na mięsie możemy odtłuścić wrzucając do gorącej zupy 3-4 kostki lodu. Gdy tłuszcz osadzi się wokół lodu, kostki wyjmujemy łyżką cedzakową.
Zupy oraz dania jednogarnkowe zyskują na smaku, jeśli gotować je będziemy z dodatkiem żółtego sera (powinien to być mały, mocno obeschnięty kawałek. Przed podaniem potrawy wyjąć ser z zupy.
Gdy ugotowany z buraków barszcz stracił kolor i wygląda mało apetycznie, zagotowujemy go, zestawiamy z ognia i wrzucamy surowy, obrany i ponacinany głęboko w cienkie płatki surowy burak. Po 2-3 godzinach barszcz odzyska kolor. Przed podaniem silnie go podgrzewamy, ale nie gotujemy.
Krupnik najlepiej posolić po ugotowaniu, wtedy nie ściemnieje.
Rosół jest najsmaczniejszy wtedy, gdy gotujemy go z trzech rodzajów mięs. Może to być np. kawałek kury, gicz cielęca, szponder.
Zbyt wodnistą zupę możemy zagęścić, dodając do niej trochę puree ziemniaczanego z torebki lub surowy starty ziemniak. Smak zupy nie zmieni się.
Zupa jarzynowa będzie bardziej zawiesista, jeśli zagęścimy ją zmiksowanymi gotowanymi jarzynami.
Zupę solimy pod sam koniec gotowania, kiedy wszystkie składniki są już miękkie. Jeżeli zrobimy to za wcześnie, możemy zupę przesolić; sól pozostanie bowiem w wywarze, a warzywa, zbyt twarde, nie wchłoną soli i pozostaną bez smaku.
Zupy i rosoły gotowane na mięsie możemy odtłuścić wrzucając do gorącej zupy 3-4 kostki lodu. Gdy tłuszcz osadzi się wokół lodu, kostki wyjmujemy łyżką cedzakową.
Zupy oraz dania jednogarnkowe zyskują na smaku, jeśli gotować je będziemy z dodatkiem żółtego sera (powinien to być mały, mocno obeschnięty kawałek. Przed podaniem potrawy wyjąć ser z zupy.
Łowicz wprowadza afrykańskie sosy
Czy morele rosną w afryce,jakie pojęcie mają oni o afrykańskich sosach ?Same opakowanie nie czyni potrawy afrykanską
Agros Nova Sp. z o.o. wprowadza do sprzedaży nowe sosy afrykańskie marki Łowicz. To limitowana linia sosów, która tylko czasowo wzbogaci ofertę popularnej marki.
Oferta obejmuje dwa produkty inspirowane kuchnią afrykańską: sos afrykański z pomarańczą, morelą i cynamonem (żółty) oraz sos afrykański z orzeszkami, sezamem i kolendrą (czerwony). Sosy afrykańskie przygotowane są z naturalnych składników. Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów - zapewniają przedstawiciele marki.
Obok egzotycznej nuty smakowej wzrok klientów ma przyciągać opakowanie (słoik szklany o poj. 520 g), szczególnie etykieta z afrykańskimi elementami graficznymi oraz korespondujące z nią wieczko. Opakowanie zostało zaprojektowane przez Studio DN.
Produkt będzie dystrybuowany w obydwu kanałach sprzedaży. Sugerowana cena na sklepowej półce to 4,7 zł.
Agros Nova Sp. z o.o. wprowadza do sprzedaży nowe sosy afrykańskie marki Łowicz. To limitowana linia sosów, która tylko czasowo wzbogaci ofertę popularnej marki.
Oferta obejmuje dwa produkty inspirowane kuchnią afrykańską: sos afrykański z pomarańczą, morelą i cynamonem (żółty) oraz sos afrykański z orzeszkami, sezamem i kolendrą (czerwony). Sosy afrykańskie przygotowane są z naturalnych składników. Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów - zapewniają przedstawiciele marki.
Obok egzotycznej nuty smakowej wzrok klientów ma przyciągać opakowanie (słoik szklany o poj. 520 g), szczególnie etykieta z afrykańskimi elementami graficznymi oraz korespondujące z nią wieczko. Opakowanie zostało zaprojektowane przez Studio DN.
Produkt będzie dystrybuowany w obydwu kanałach sprzedaży. Sugerowana cena na sklepowej półce to 4,7 zł.
Subskrybuj:
Posty (Atom)