MOJĄ PASJĄ JEST JEDZENIE.Zwiedziłem ponad 30 krajów .Nie tylko wiem,jak potrawy smakują,ale też wiem w jaki sposób są przyrządzane.Wszędzie uczę się gotowania.I uczę jak przyrządzać i marketing żywności.W Pl MY PASSION IS FOOD.I visted 30+ countries-learning about food and it's preparation .I teach others about world food not only I know how it taste , but how to prepare it, and how to market it.Wherever I travel I take cooking lessons.Lived in USA -35 yrs.
Speak pipe
31.10.07
Najostrzejsze papryczki świata
Pochodzą z indyjskiej prowincji Assam. - Ich nazwa - Bhut Jolokia, tj. duch chili, mogła wziąć się stąd, że po ich zjedzeniu jesteś bliski wyzionięcia ducha - uważa dr Paul Bosland, dyrektor Instytutu Papryczek Chili na Uniwersytecie Stanu Nowy Meksyk w Las Cruses, który badał indyjski przysmak.
Bhut Jolokia zostały wpisane do "Księgi rekordów Guinessa", jako najostrzejsze z dotychczas znanych papryczek. W powtarzanych kilkakrotnie testach uzyskały bowiem 1 mln jednostek w skali ostrości Scoville'a, czyli niemal dwukrotnie więcej niż królująca do tej pory odmiana habanero Red Savinia (570,00. jednostek).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz