Speak pipe

1.6.11

Siedem zasad kulinarno podróżniczych Witolda

Po pierwsze,nigdy nie jedz w hotelu,z wyjątkiem 5 gwiazdkowych hoteli ,nigdy nie pytaj w hotelu o dobrą restaurację,zapytaj raczej taksówkarza.Jeżeli zobaczysz w w knajpie jakiegoś turystę-uciekaj,bo nic ciekawego cię tam nie spotka.Zaryzykuj-zjedz kolację w miejscowej knajpie z lokalnymi bywalcami.Jedz potrawy,których nazw nawet nie potrafisz wymówić i nie pytaj,z czego zostały zrobione.Pij to, co wszyscy.

Po drugie,bądź otwarty na ludzi ,uśmiechaj się,rozmawiaj.

Po trzecie,nie podróżuj w dużej grupie.Trzy ,cztery osoby to maksimum.

Po czwarte,nigdy nie jedz niczego co jest reklamowane w telewizji.

Po piąte,gotowanie bez przypraw to jak malowanie bez używania kolorowych farb.

Po szóste ,W Azji mówi się: poznaj kuchnię, a zrozumiesz ludzi, ich kraj i kulturę .

Po siódme,używaj produktów sezonowych,produkowanych nie dalej niż 150 km od ciebie

Brak komentarzy: