Polskie kebaby są tak zawalone
kapustą pekińską , że w ogóle nie można poczuć smaku
mięsa.Prawdziwy kebab , nie zawiera jakiejkolwiek kapusty i innego
świństwa które jest dodawane w Polsce ,zawiera tylko
cienkie czasem marynowane plastry cebuli,mięso z jagnięciny polane
sosem jogurtowo czosnkowym z dodatkiem marynowanej ostrej papryki do
przegryzania na talerzu.Najlepsze kebaby które kiedykolwiek
jadłem były w Berlinie przy stacji Zoo,Ankarze i w USA.W Polsce
kebaby są to zwykłe niesmaczne zapychacze brzucha.
Kapusta Pekińska i Kukurydza z puszki
Gdziekolwiek jestem w restauracji lub w
domu prywatnym na potęgę serwuje się w Polsce te warzywa.
Na sto sałatek liściastych 80 %
zawiera kapustę pekińską która w ogóle nie jest
żadną sałatą,smakuje jak dykta ale za to jest bardzo tania.Na
100 sałatek ziemniaczanych -90 % zawiera kukurydzę.Ukoronowaniem
wszystkich dań meksykańskich jest również kukurydza
.Kapusta pekińska nadaje się tylko do smażenia w woku lub marynat
(Kim Chee po Koreańsku).Kiedyś mam nadzieje napisać książkę
1001 polskich dań z kapusty pekińskiej i kukurydzy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz